New Technology Park Building (ITER) By Estudio Lunar


Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Inside these volcanic surroundings, the proposal settles in like an additional crater. The constructing looks into the courtyard, the heart of the crater, which is the meeting point, organizes the access and the connections with the other buildings. In this courtyard there are some fissures that communicates the laboratories and analysis places with the exterior. These tiny courtyards create a series of visual connectivity in between all the spaces that appears over the outdoors producing a complex and spatially intriguing for the users of the constructing.

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

We could say that the proposal consists of 2 elements, the first 1 that consists of the system and that is situated IN the terrain interacting with it and the second element that is situated Over the terrain and only touches it to develop the major access in the north safeguarding the constructing from the prevalent winds, the “Alisios”, coming from the north-east.

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Courtesy of Estudio Lunar

Architects Estudio Lunar
Visualization Estudio Lunar
Location Tenerife, Spain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *