Residencia Tambore By Conseil Brasil‏

Residencia Tambore is a private property developed by Conseil Brasil‏.

It is situated in Tambore, São Paulo, Brazil, and has a bright and elegant interior.


Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (2)

Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (4) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (6) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (7) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (9) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (11) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (12) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (14) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (15) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (17) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (26) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (27) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (28) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (29) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (33) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (36) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (42) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (45) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (48) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (53)

Residencia Tambore by Conseil Brasil‏:

“Considering his massive admiration for Ludwig Mies van der Rohe – a main 20th century German architect who helped define modern architecture – the architect Anna Novaes, of the Conseil Brasil office, produced the project of a residence of 230m² with ideas of architecture produced by well-known professional.

The references used were taken mainly from the German pavilion design and style for Globe Expo 1929 in Barcelona, popularly known as the Barcelona Pavilion, which complete 85 years in 2014.

Van der Rohe innovated structures and valorized open spaces. Extended atmosphere when using glass as partitions, also on facades. For the very first half of the last century these features had been excellent innovations, and gave him recognition. Their concepts of the building and urban planning have been expanded and utilized later in projects worldwide, including the elaborated by Conseil Brasil.

In the residence, situated in Alphaville, Sao Paulo, the architect opted to integrate all social environments – dining space, breakfast room, Tv space, gourmet and livings – and at the very same time, separate them only by partitions glass in the model of sliding doors. This results in the incidence of natural light in each area . The kitchen, in turn, is separated from other spaces by a panel developed by Anna Novaes.

This mix of materials, particularly with the glass composition is sturdy function in the styles of Van der Rohe. Other highlights are the straight lines and structural objectivity, clearly perceived in the residence.

The German architect was also the creator of the renowned phrase ” significantly less is a lot more ”. This means that occasionally the simplicity of a project and a effectively made architecture is sufficient to cause her proof, due to the fact the real beauty is inherent in the crucial components.

In the design of Anna Novaes, the idea for the decoration was no various. The architect chose to invest in structural motifs and fixed decoration, as differentiated coatings, plus the selection of a palette of muted and neutral colors used elegant way, with no extravagance, in all environments, even in intimate.

“Mies van der Rohe is one particular of my wonderful idols. Thus, their conceptions end up becoming absorbed in my projects. In particular, almost all structural things can be connected with it. Even the rear facade, which is totally of glass” – says Anna Novaes.”

Pictures courtesy of Conseil Brasil

Click any photo to see a bigger image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by way of the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *